Na diaľnici M1 pri Bábolne smerom na Györ je zastavená premávka. 800 ľudí prechodne ubytovali

15.03.2013 Celý región

Budapešť  (TASR) - Záchranári vyslobodzujú zo zajatia snehu autá na maďarskej diaľnici M1 v okolí Bábolny, kde v smere od Budapešti k západným hraniciam a aj smerom do Bratislavy stojí premávka.
Hovorkyňa polície Komárom-ostrihomskej župy Gabriella Léberová podľa tlačovej agentúry MTI uviedla, že pre ľudí uviaznutých v autách vypravili autobusy, v ktorých sa môžu zohriať.
Smerom na Budapešť sa premávka pomaly obnovila. Neprejazdná je štátna cesta číslo 1 medzi Ácsom a Komáromom. Táto cesta vedie paralelne s diaľnicou M1.
Kvôli mimoriadnemu počasiu a zlým podmienkam na cestách zakázal župný orgán civilnej ochrany do 18. marca cestnú dopravu v okolí Kisbéru, Komáromu, Oroszlányu, Taty a Tatabánye a neodporúča jazdu ani v týchto mestách.
Vyše 8000 ľudí zo zapadnutých vozidiel prechodne ubytovali
Vyše 8000 ľudí, ktorí uviazli v Maďarsku na zasnežených cestách vo vozidlách, ubytovali v 227 dočasných ubytovniach. Vyše 100.000 ľudí zostalo bez elektrickej energie, takmer 10.000 ľudí bez vody, a vyše 100 ľudí utrpelo zranenia pri dopravných a iných nehodách, informovala dnes o následkoch mimoriadneho sneženia a nárazového vetra tlačová agentúra MTI.
Najvyššiu výstrahu vydala maďarská meteorologická služba od štvrtkového popoludnia pre Komárom-ostrihomskú, Fejérsku, Veszprémsku, Šomodskú, Zaliansku, Boršodsko-abovsko-zemplínsku, Hajducko-biharskú a Sabolčsko-satmársko-berežskú župu.
Kvôli sneženiu uzatvorili 100 ciest, päť železničných tratí, jeden prístav a tri hraničné priechody. Bez dodávky elektrickej energie zostalo 160 obcí a bez dodávky vody je prechodne päť obcí v Sabolčsko-satmársko-berežskej župe.
Na železničnej stanici v Szajole uviazol v snehu osobný vlak s 1600 cestujúcimi, medzi nimi 400 detí. Dočasne ich ubytovali na tamojšom internáte.
 

Vyberte región